HACCP księga Zielona Góra

HACCP księga Zielona Góra to obowiązkowy element w firmie, która prowadzi działalność związaną z branżą spożywczą, a konkretnie z produkcją lub obróbką żywności. Jest to rodzaj dokumentacji sanitarnej potrzebnej każdemu, kto ma obowiązek wdrożyć w swojej firmie system HACCP, gdyż w tej księdze znajduje się indywidualny opis funkcjonowania oraz nadzoru tego systemu.

Księga HACCP zawiera analizę zagrożeń oraz krytyczne punkty kontroli, co ma zagwarantować bezpieczeństwo wchodzących na rynek produktów żywnościowych danego przedsiębiorcy. Skala zagrożeń, a także ryzyko ich wystąpienia są szacowane w oparciu o obowiązujące przepisy sanitarne. Elementami takiej księgi są ponadto procedury dobrych praktyk – GMP oraz GHP. Jest to specjalistyczna dokumentacja sanitarna, tworzona na potrzeby zakładów produkcji spożywczej i sklepów.

Księga HACCP lubuskie - dlaczego warto zamówić tę dokumentację?

Odpowiednie przygotowanie pomieszczenia pod produkcję, przetwarzanie czy przechowywanie żywności, a także rozmieszczenie i rozpisanie produktów spożywczych to nie tylko gwarancja ich jakości, ale też bezpieczeństwa spożycia. Oferuję przygotowanie pełnej dokumentacji dostosowanej indywidualnie do danej działalności, uwzględniającej wielkość pomieszczeń, ilość pracowników oraz rodzaj działalności. Pozwala to na monitorowanie, ale przede wszystkim kontrolowanie całego procesu na każdym etapie. Obecnie przywiązuje się do tego bardzo dużą uwagę, ponieważ niejednokrotnie w mediach pojawiały się informacje o nieprawidłowościach, w efekcie których do sprzedaży trafiały niezdatne do spożycia produkty. Aby uniknąć takich sytuacji, należy postępować zgodnie z przepisami, na co pozwala księga HACCP.

Księgę HACCP oraz księgi zawierające dobre praktyki produkcyjne i higieniczne (GHP-GMP) wykonuję w terminie do 7 dni (uzależnione jest to od kompletu dostarczonych informacji i wizytacji w lokalu). Serdecznie zapraszam do zapoznania się z ofertą mojej działalności.

dieta indywidualna zielona góra
HACCP

Jest to niezbędna dokumentacja do prowadzania działalności w przemyśle spożywczym

Scroll to Top